Sevärdheter och Trötta fötter

Vi hade ställt klockan på nio och gick upp strax efter det. Då tog vi en promenad till La Sagrada Familia och gick runt och tittade lite. Vi gick dock inte in då kön var jättelång. Det var en hel del turister där. Vi nöjde oss med att ha sett byggnaden utifrån och gick sedan tillbaka mot hotellet, köpte frukt och vatten i en supermarket på vägen.


La Sagrada Família 

Frukten och vattnet (utom en flaska) lämnade vi på hotellet innan vi begav oss vidare ut för att utforska staden. Först hamnade vi vid universitetet och gick in där, universitetets gård var en jättemysig trädgård. Där strosade vi runt lite innan vi fortsatte ner mot La Rambla en stor turistgata med levande statyer, souvinirstånd, säljare och massor av turister. Vi gick längs med La Rambla ner till hamnen där vi hittade en restaurang som vi åt lunch på. Till lunchen drack vi Sangría.


Universitetets innergård


Efter lunchen gick vi längs med hamnen och sedan gick vi runt lite på smågatorna vid sidan av La Rambla och vi hamnade vid ett stort torg. Vi ville hitta katedralen och vi frågade en gubbe vid torget. Han började prata en massa och berättade lite om Barcelona, tydligen hade vi hamnat på torget utanför "the government building". Han var jättetrevlig och han följde med oss till Katedralen som var lite smått döljd av byggställningar, det var förmodligen därför vi hade lite svårt att hitta den först.


Hamnen


Vi satte oss ner utanför katedralen en stund och vilade fossingarna. Därefter hamnade vi på ett shoppingstråk och vi kollade lite i affärer. Jag köpte en topp och en klänning/topp på rean. Sedan gick vi upp för Passeig de Gracía och vi gick förbi Casa Batlló en häftig byggnad.


Casa Batlló


Sedan fortsatte vi uppåt på samma gata till La Pedrera som jag tycker är Barcelonas häftigaste byggnad (okej, en av de häftigaste). Det är också Antoni Gaudi som ligger bakom den byggnaden (liksom Batlló och Sagrada Família). Vi betalade inträde och gick in i La Pedrera och det ångrar vi inte, lätt värt de 11euro/person som vi betalade. Taket är jättehäftigt, så även lägenheten vi såg i byggnaden. Utsidan är också läcker.


La Pedrera samt utsikt från taket på La Pedrera


Efter en lång promenaddag i 30grader värme så vilade vi på hotellet en stund innan vi gick och åt en pizza på en närliggande bar/restaurang.


Kartans pilar stämmer på ett ungefär (minns inte exakt hur vi gick)




Läs om den 14/7, fler inlägg om Barcelona kommer...

 

 

Resa 2010: Barcelona | |
#1 - - nea:

wow, häftiga bilder... kul att läsa om ert äventyr :D



Hej!

Tack för att du tar dig tid att kommentera inlägget! :)

Upp